Pressmeddelanden

JonDeTech beslutar om riktad nyemission till kinesiska Jiuyou Fund avseende en strategisk investering om 40 miljoner SEK

Styrelsen för JonDeTech Sensors AB (publ) har tecknat ett så kallat term sheet med den kinesiska fonden Jiuyou Equity Investment Fund Management Co. Ltd och i enlighet därmed idag även beslutat att genomföra en riktad emission om 40 miljoner SEK, motsvarande 2 932 552 aktier till en teckningskurs om 13,64 kronor per aktie. Tecknandet är villkorat till bland annat ett due diligence-förfarande. Teckningsperioden löper till den 30 april 2020 och ett slutförande kommer att innebära en utspädning av befintliga aktier motsvarade cirka 13,9 procent.

Anledningen till att genomföra en nyemission som avviker från aktieägarnas företrädesrätt är enligt styrelsen för JonDeTech den instrumentella roll Jiuyou Fund kommer att kunna spela för bolaget på den asiatiska marknaden. Utöver en finansiellt stark ägare med en långsiktig tro på bolaget kommer Jiuyou Fund att kunna ge tillgång till relevanta lokala intressenter och en plattform för värdeskapande. Bolaget ämnar i första hand använda kapitalet till att (i) vidareutveckla bolagets Go-To-Market-strategi, (ii) förstärka bolagets närvaro i Asien, (iii) utveckla bolagets tillverkningskapacitet, (iv) stärka bolagets produktportfölj, (v) stärka organisationen samt (vi) nya patent. Emissionskursen är beräknad som 95% av den genomsnittliga aktiekursen baserad på omsättning och stängningskurs under 60 dagar innan den 10 mars 2020, avrundat till två decimaler. Det är styrelsen uppfattning att teckningskursen är väl i linje med nuvarande marknadsförhållande.

Jiuyou Fund är inte skyldigt att teckna aktierna och slutföra investeringen, även om det är parternas avsikt och förhoppning att så ska ske. Investeringen är bland annat villkorad av att Jiuyou Fund erhåller relevanta tillstånd och beslut för investeringen, att investeringen är förenlig med tillämplig kinesisk rätt samt att Jiuyou Fund ges möjlighet att genomföra en due diligence-undersökning. Det finns därför ingen garanti att investeringen faktiskt kommer att genomföras. Parterna förväntar sig dock att transaktionen ska fullbordas senast den 30 april 2020. Vid ett fullbordande av transaktionen med ovanstående villkor kommer de utestående aktierna i bolaget att öka från 18 121 000 till 21 053 552, vilket motsvara en utspädning om cirka 13,9 procent. Emissionen av nya aktier sker i enlighet med det bemyndigande styrelsen erhöll vid årsstämman den 27 maj 2019.

Per Lindeberg, vd JonDeTech, Tel: +46 73 870 00 00, E-mail: per.lindeberg@jondetech.se

Denna information är sådan information som JonDeTech Sensors AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 mars 2020 kl. 08:45.

Om JonDeTech

JonDeTech är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför patenterad IR-sensorteknik som bygger på nanoteknologi. Bolagets IR-sensorer är ned till en tiondel så tjock som konventionella sensorer, byggda i plast och kan tillverkas i höga volymer till en låg kostnad, vilket öppnar för en mångfald av applikationer inom bland annat konsumentelektronik och mobiltelefoner. Bolaget grundades 2008 och är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Redeye är bolagets Certified Adviser, 08-121 576 90, certifiedadviser@redeye.se, https://www.redeye.se. Läs mer på: www.jondetech.se eller se hur IR-sensorn fungerar på: www.youtube.com/watch?v=2vEc3dRsDq8.

jondetech-beslutar-om-riktad-nyemission-till-kinesiska-jiuyo-75507

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via e-post.