Pressmeddelanden

JonDeTech erhåller kinesiskt patent för mätning av kroppstemperatur

Nanotech-bolaget JonDeTech Sensors AB har beviljats ett patent av Kinas motsvarighet till Patent- och Registreringsverket, CNIPA, för mätning av kroppstemperatur med hjälp av en unik kalibreringsmetod. Metoden gör det möjligt att beräkna temperaturen i kroppen genom att mäta värmeflödet från huden samt hudtemperaturen.

Patentansökan skickades in i maj 2017 och motsvarande patent erhölls i Sverige i maj 2019.

- Det här patentet kommer väldigt lägligt då vi nyligen har inlett ett samarbete med OFILM om att mäta kroppstemperatur med mobiltelefonen. Detta stärker ytterligare vår konkurrenskraft inom området, säger Per Lindeberg, vd JonDeTech.

Genom att använda plast istället för kisel har JonDeTech skapat ett IR-sensorelement med en vertikal uppbyggnad som möjliggör mätning av värmeflöden. Det senaste tidens stora intresset för den första generationens sensorelement är ett bevis på att dessa unika egenskaper är efterfrågade på marknaden.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Per Lindeberg, vd JonDeTech, Tel: +46 73 870 00 00, Mejl: per.lindeberg@jondetech.se

Niklas Kvist, Head of Sales & Engineering JonDeTech, Tel: 46 70 590 33 37, Mejl: niklas.kvist@jondetech.se

Om JonDeTech

JonDeTech är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför patenterad IR-sensorteknik som bygger på nanoteknologi. Bolagets IR-sensorer är ned till en tiondel så tjock som konventionella sensorer, byggda i plast och kan tillverkas i höga volymer till en låg kostnad, vilket öppnar för en mångfald av applikationer inom bland annat konsumentelektronik och mobiltelefoner. Bolagets grundades 2008 och är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Redeye är bolagets Certified Adviser, 08-121 576 90, certifiedadviser@redeye.se, https://www.redeye.se. Läs mer på: www.jondetech.se eller se hur IR-sensorn fungerar på: www.youtube.com/watch?v=2vEc3dRsDq8.

jondetech-erhaller-kinesiskt-patent-for-matning-av-kroppstem-78308

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via e-post.