Pressmeddelanden

JonDeTech Sensors AB inleder avtalsförhandlingar avseende joint-venture med schweiziska PCB-tillverkaren Varioprint AG

JonDeTech Sensors AB (publ) och Varioprint AG, Heiden, Schweiz, har idag undertecknat ett så kallat term sheet med innebörden att förhandlingar avseende ett långsiktigt samarbete vad gäller utveckling, produktion och distribution av JonDeTechs sensorelement ska inledas. Målsättningen är att före den 30 juni 2021 ha uppnått en samsyn i frågor gällande bland annat samarbetsform, finansiering, organisering, volymmål och produktionsenheter relaterat till målmarknader.

JonDeTech och Varioprint har haft en nära kontakt under de senaste två åren med det tydliga målet att utveckla, producera och sälja JonDeTechs unika IR-sensor. För att kunna uppnå ett optimalt utfall i alla processer har parterna beslutat att ett fördjupat samarbete med bland annat överföring av kunskap och utrustning samt utbildning av personal både är nödvändigt och avgörande.

- Detta är en riktigt stor och viktig milstolpe för JonDeTech som på sikt kommer möjliggöra att vi snabbare kan färdigställa tech transfern samt att kunna nå upp till riktigt stora volymer. Att en av de ledande PCB-tillverkarna inte bara delar vår vision om den framtida potentialen för vårt sensorelement utan vill vara delaktiga i resan dit är ett styrketecken, säger Leif Borg, tillförordnad vd JonDeTech.

I det term sheet som nu har undertecknats är parterna överens om att omgående inleda diskussioner och att överenskommelsen löper till dess ett avtal finns på plats.

- Vi ser en stor potential för JonDeTechs nanoteknologiska IR-sensor och är övertygade om att ett fördjupat samarbete kommer att vara gynnsamt för bägge parter, säger Nicolas Härtsch, vd Varioprint.

För mer information, kontakta:

Leif Borg, tillförordnad vd JonDeTech, tel: +46 73 810 93 10, mail: leif.borg@jondetech.se

Nicolas Härtsch, vd Varioprint, tel: +41 71 898 81 81, mail: n.haertsch@varioprint.ch

Denna information är sådan information som JonDeTech Sensors AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande kl. 22.30 den 7 januari 2021.

Om Varioprint

Varioprint grundades 1970 och ägs idag av ledningen och är nu en av de marknadsledande inom PCB-teknik i Europa. Med en produktionsyta på över 10 000 m2, en årlig kapacitet på 50 000 m2 och högautomatiserade moderna maskiner, konkurrerar Varioprint framgångsrikt på den globala marknaden. På Varioprint kombineras tradition och högteknologi för att skapa en hälsosam företagskultur och säkerställa innovativa och pålitliga produkter. Läs mer på: https://www.varioprint.ch/en/company.html.

Om JonDeTech

JonDeTech är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför patenterad IR-sensorteknik som bygger på nanoteknologi. Bolagets IR-sensorer är ned till en tiondel så tjock som konventionella sensorer, byggda i plast och kan tillverkas i höga volymer till en låg kostnad, vilket öppnar för en mångfald av applikationer inom bland annat konsumentelektronik och mobiltelefoner. Bolagets grundades 2008 och är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Redeye är bolagets Certified Adviser, 08-121 576 90, certifiedadviser@redeye.se, https://www.redeye.se. Läs mer på: www.jondetech.se eller se hur IR-sensorn fungerar på: www.youtube.com/watch?v=2vEc3dRsDq8.

Filer för nedladdning
jondetech-sensors-ab-inleder-avtalsforhandlingar-avseende-jo-82861

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via e-post.