Pressmeddelanden

KOMMUNIKÉ FRÅN JONDETECH SENSORS AB:S ÅRSSTÄMMA 2020

Årsstämman i JonDeTech Sensors AB (publ), org. nr 556951-8532, ("Bolaget"), ägde rum tisdagen den 26 maj 2020, kl. 14:00 i Roschiers lokaler på Brunkebergstorg 2, 111 51 Stockholm. Årsstämman beslutade följande:

Fastställande av resultat- och balansräkning Stämman fastställde resultat- och balansräkningen för moderbolaget och koncernen för räkenskapsåret 2019.

Utdelning Stämman beslutade att ingen utdelning lämnas och att årets resultat balanseras i ny räkning.

Styrelse och revisorer Stämman beviljade styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2019. Stämman beslutade att antalet styrelseledamöter ska bestå av fem av stämman valda ordinarie ledamöter utan suppleanter. Bengt Lindblad, Johan Lodenius och Magnus Eneström omvaldes till ledamöter i styrelsen och Katarina Bonde och Dave Wu valdes till nya ledamöter i styrelsen. Katarina Bonde valdes till styrelseordförande.

Öhrlings PricewaterhouseCoopers omvaldes till revisor med Per Andersson som huvudansvarig revisor.

Styrelse- och revisorarvode Stämman fastställde styrelsearvode med 270 000 kronor till ordföranden och med 150 000 kronor till var och en av övriga av stämman utsedda ledamöter.

Revisorn erhåller ersättning enligt löpande räkning.

Beslut om ändring av bolagsordningen Styrelsens förslag om ändring av bolagsordingen antogs av stämman, vilket innebär följande ändringar:

(i) bestämmelsen i § 6 med lydelsen "Styrelsen skall bestå av lägst 3 och högst 5 ledamöter med högst 5 suppleanter" ändras och får lydelsen "Styrelsen skall bestå av lägst 3 och högst 10 ledamöter med högst 5 suppleanter".

(ii) en ny bestämmelse i bolagsordningen införs med lydelsen "Styrelsen får samla in fullmakter på bolagets bekostnad enligt det förfarande som anges i 7 kap. 4 § andra stycket aktiebolagslagen. Styrelsen får även, inför en bolagsstämma, besluta att aktieägarna skall kunna utöva sin rösträtt per post enligt det förfarande som anges i 7 kap. 4 a § andra stycket aktiebolagslagen".

Bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler

Stämman beslutade, i enlighet styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att vid ett eller flera tillfällen, under tiden fram till nästa årsstämma besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler med eller utan företrädesrätt för aktieägarna. Skälet till eventuell avvikelse från företrädesrätten är att Bolaget ska kunna söka extern finansiering eller att kunna betala med aktier vid förvärv och att kunna söka samarbete med strategiska investerare för Bolaget. Antalet aktier som emitteras med stöd av bemyndigandet får motsvara en ökning av aktiekapitalet om högst tio (10) procent baserat på aktiekapitalet i Bolaget vid den tidpunkt bemyndigandet utnyttjas för första gången.

Beslut om nyemission av teckningsoptioner inom ramen för ett incitamentsprogram för ledande befattningshavare, anställda och externa nyckelpersoner samt godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner till ledande befattningshavare, anställda och externa nyckelpersoner

Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att emittera högst 500 000 teckningsoptioner inom ramen för ett incitamentsprogram för ledande befattningshavare, anställda och externa nyckelpersoner samt godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner till ledande befattningshavare, anställda och externa nyckelpersoner.

Beslut om nyemission av teckningsoptioner inom ramen för ett incitamentsprogram för vissa styrelseledamöter samt godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner till vissa styrelseledamöter

Stämman beslutade, i enlighet med förslaget från vissa större aktieägare, att emittera högst 200 000 teckningsoptioner inom ramen för ett incitamentsprogram för vissa styrelseledamöter samt godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner till vissa styrelseledamöter.

För mer information, kontakta:

Per Lindeberg, vd JonDeTech, Tel: +46 73 870 00 00, E-mail: per.lindeberg@jondetech.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 maj 2020 kl. 14:50 CEST.

Om JonDeTech JonDeTech är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför patenterad IR-sensorteknik som bygger på nanoteknologi. Bolagets IR-sensorer är ned till en tiondel så tjock som konventionella sensorer, byggda i plast och kan tillverkas i höga volymer till en låg kostnad, vilket öppnar för en mångfald av applikationer inom bland annat konsumentelektronik och mobiltelefoner. Bolagets grundades 2008 och är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Redeye är bolagets Certified Adviser och kan kontaktas via telefon +46 (0)8-121 576 90 eller via mail certifiedadviser@redeye.se. Läs mer på: www.jondetech.se eller se hur IR-sensorn fungerar på: www.youtube.com/watch?v=2vEc3dRsDq8.b

Filer för nedladdning
kommunike-fran-jondetech-sensors-abs-arsstamma-2020-77947

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via e-post.