Pressmeddelanden

Rättelse: Kallelse till extra bolagsstämma i JonDeTech Sensors AB (publ)

På grund av tekniska fel hos Svenska Dagbladet har annons om att kallelse till extra bolagsstämma inte publicerats i rätt tid. På grund härav har följande datum ändrats.

· Datum för den extra bolagsstämman har flyttats från den 19 juli 2021, till den 21 juli 2021.

· Senast datum för att vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken har flyttats från den 9 juli 2021, till den 13 juli 2021.

· Senast datum för att tillse att förvaltarregistrerade aktier tillfälligt inregistreras i aktieägarens namn är flyttat från den 13 juli 2021, till den 15 juli 2021.

· Sista dag att inkomma med poströstningsformulär och fullmaktsformulär har flyttats från den 16 juli 2021, till den 20 juli 2021.

· Sista dag att inkomma med frågor till bolaget har flyttats från den 9 juli 2021, till den 11 juli 2021.

· Sista dag för bolaget att publicera svar på inkomna frågor har flyttats från den 14 juli 2021, till den 16 juli 2021.

Korrigerad kallelse i sin helhet följer nedan.

JonDeTech Sensors AB (publ), org.nr. 556951-8532 ("JonDeTech" eller "Bolaget") håller extra bolagsstämma onsdagen den 21 juli 2021 genom poströstningsförfarande.

Poströstning

På grund av rådande omständigheter med hänvisning till Covid-19 har styrelsen i JonDeTech beslutat att genomföra bolagsstämman endast genom ett poströstningsförfarande i enlighet med § 22 i lag (2020:198) om tillfälliga undantag för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor. Detta innebär att inga aktieägare kommer att delta på bolagsstämman personligen eller genom ombud. Aktieägare kan utöva sina rättigheter på bolagsstämman genom att i förväg rösta på de punkter som finns på dagordningen och lämna in sina frågor till Bolaget i samband med bolagsstämman enligt instruktionerna nedan.

Anmälan och registrering

För att få delta på bolagsstämman ska aktieägare vara införda i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken senast tisdagen den 13 juli 2021. Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn hos Euroclear Sweden AB. Sådan omregistrering måste vara verkställd senast torsdagen den 15 juli 2021. Aktieägare bör därför i god tid före denna dag hos förvaltaren begära omregistrering av aktierna.

Vidare ska aktieägare som önskar delta på bolagsstämman skicka in ifyllt poströstningsformulär till Bolaget så att detta är mottaget senast tisdagen den 20 juli 2021. Utövandet av rösträtt i enlighet med poströstningsförfarandet kommer att betraktas som en anmälan från aktieägaren om att delta i bolagsstämman. Ifyllt poströstningsformulär skickas till:

· per post till: Roschier Advokatbyrå, Att: Richard Katzman, Box 7358, 103 90 Stockholm, Sverige; eller

· per e-post till: registrering2021@jondetech.se.

I poströstningsformuläret uppges namn, person- eller organisationsnummer, postadress och telefon dagtid samt uppgift om eventuella ombud.

Aktieägare som företräds genom ombud ska utfärda skriftlig och daterad fullmakt för ombudet. Fullmakten får inte vara utfärdad tidigare än ett år före dagen för bolagsstämman, om inte i fullmakten anges en längre giltighetstid, dock längst fem år från utfärdandet. Fullmakten samt registreringsbevis och andra behörighetshandlingar utvisande behörig företrädare ska vara Bolaget tillhanda på ovan angiven adress eller e-post senast tisdagen den 20 juli 2021.

Poströstningsformulär och fullmaktsformulär hålls tillgängligt på Bolagets webbplats, www.jondetech.se.

Förslag till dagordning

1. Öppnande av bolagsstämman

2. Val av ordförande vid bolagsstämman

3. Upprättande och godkännande av röstlängd

4. Godkännande av dagordning

5. Val av en eller två protokolljusterare tillika rösträknare

6. Prövning om bolagsstämman blivit behörigen sammankallad

7. Godkännande av den riktade emissionen

8. Avslutande av bolagsstämman

Punkt 2 - Val av ordförande vid bolagsstämman

Styrelsen föreslår att Christoffer Benninge, advokat vid Roschier Advokatbyrå, väljs som ordförande vid bolagsstämman. Richard Katzman utses till sekreterare.

Punkt 3 - Upprättande och godkännande av röstlängd

Som röstlängd föreslås den röstlängd som upprättas av Roschier Advokatbyrå på uppdrag av Bolaget, baserat på bolagsstämmoaktieboken och mottagna poströster, samt kontrolleras av justeringspersonerna.

Punkt 5 - Val av en eller två protokolljusterare tillika rösträknare

Det föreslås att Erik Hallberg och Jan Johannesson utses att justera protokollet.

Punkt 7 - Godkännande av den riktade emissionen

Som offentliggjordes den 10 juni 2021 har styrelsen beslutat om en riktad nyemission av aktier villkorat av bolagsstämmans efterföljande godkännande om högst 210 527 aktier, innebärande en ökning av aktiekapitalet med högst 8 045,822790 kronor. Genom emissionen tillförs JonDeTech cirka 2 miljoner kronor före transaktionsrelaterade kostnader. För beslutet ska i övrigt följande villkor gälla:

1. Rätt att teckna de nya aktierna i emissionen ska, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, tillkomma styrelseledamoten Thomas Krishan. Syftet med emissionen, och anledningen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt, är att aktierna emitteras inom ramen för det genomförda accelererade bookbuilding-förfarande som offentliggjordes den 10 juni 2021.

2. Teckningskursen för aktierna ska vara 9,50 SEK per aktie, motsvarande teckningskursen som fastställdes inom ramen för det accelererade bookbuilding-förfarandet.

3. Överkursen ska tillföras den fria överkursfonden.

4. Teckning av de nyemitterade aktierna ska ske inom tre veckor från dagen för emissionsbeslutet. Betalning för de tecknade aktierna ska ske inom fyra veckor efter teckning.

5. Styrelsen äger rätt att förlänga teckningstiden och tiden för betalning.

6. De nya aktierna berättigar till vinstutdelning från och med den första avstämningsdag för utdelning som närmast följer efter att aktierna har förts in i aktieboken.

7. Styrelsen eller den styrelsen utser bemyndigas att vidta de smärre justeringar som krävs för beslutets registrering vid Bolagsverket.

Majoritetskrav

Bolagsstämmans beslut enligt punkten 7 på dagordningen förutsätter att beslutet biträds av minst nio tiondelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid bolagsstämman.

Antalet aktier och röster i Bolaget

Vid tidpunkten för denna kallelses utfärdande uppgår det totala antalet aktier i Bolaget, liksom det totala antalet röster, till 29 986 704. Bolaget innehar inga egna aktier.

Tillgängliga handlingar

Fullständiga förslag samt därtill hörande handlingar kommer under minst två veckor före bolagsstämman hållas tillgängliga hos Bolaget och på Bolagets webbplats, www.jondetech.se. Kopior av nämnda handlingar sänds även till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

Aktieägares rätt att begära upplysningar

Styrelsen och verkställande direktören ska, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget, lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen. Begäran om sådana upplysningar ska lämnas skriftligen till JonDeTech Sensors AB (publ), Att: Leif Borg, Drottnings Kristinas Väg 45, 114 28 Stockholm, Sverige eller via e-post till leif.borg@jondetech.se senast söndagen den 11 juli 2021. Upplysningarna lämnas genom att de hålls tillgängliga hos Bolaget, senast fredagen den 16 juli 2021. Upplysningarna skickas också inom samma tid till den aktieägare som har begärt dem och uppgett sin adress, samt kommer hållas tillgängliga för aktieägarna på Bolagets webbplats, www.jondetech.se.

Personuppgifter

De personuppgifter som samlas in från den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken, anmälan om poströstning samt uppgifter om ombud kommer att användas för registrering, upprättande av röstlängd för bolagsstämman och, i förekommande fall, stämmoprotokoll. För ytterligare information om hur dina personuppgifter behandlas, se: www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

För mer information, kontakta:

Leif Borg, tillförordnad VD, Tel: +46 73 810 93 10, e-post: leif.borg@jondetech.se

JonDeTech Sensors AB (publ)

Stockholm, 5 juli 2021

Styrelsen

Om JonDeTech

JonDeTech är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför patenterad IR-sensorteknik som bygger på nanoteknologi. Bolagets IR-sensorer är ned till en tiondel så tjock som konventionella sensorer, byggda i plast och kan tillverkas i höga volymer till en låg kostnad, vilket öppnar för en mångfald av applikationer inom bland annat konsumentelektronik och mobiltelefoner. Bolaget grundades 2008 och är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Redeye är bolagets Certified Adviser, 08-121 576 90, certifiedadviser@redeye.se, www.redeye.se. Läs mer på: www.jondetech.se eller se hur IR-sensorn fungerar på: www.youtube.com/watch?v=2vEc3dRsDq8.

Filer för nedladdning
rattelse-kallelse-till-extra-bolagsstamma-i-jondetech-sensor-87107

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via e-post.