Pressmeddelanden

Pilotlinan för nanosensorelementet JIRS30 är besiktigad och godkänd

Sent under 2021 tog styrelsen i JonDeTech beslut om att skapa en komplett fabless-struktur avseende produktionen av nanosensorelementet JIRS30, detta genom att även flytta ut den mest kritiska delprocessen, nanotrådspläteringen, till en extern part. Den industriella pläteringslinan (Pilotlinan) har sedan en tid varit etablerad hos vår samarbetspartner Hofstetter och de första nanotrådarna har redan processats men nu är den officiellt besiktigad och godkänd. Därmed är arbetet med att skapa en komplett fabless-struktur genomförd.

I och med etableringen av en industriell pläteringslina innebär det att JonDeTech nu har flyttat ut samtliga delprocesser till externa partners. I slutänden kommer VarioPrint att ha ansvar för 10 delprocesser, varav 8 redan hanteras av dem idag. De två återstående delprocesserna avser nanotrådspläteringen som kommer att ske hos Hofstetters dotterbolag SMF&More fram tills att dess att kvalificerade sensorelement har kommit ut ur flödet. Pilotlinan kan skalas upp till en processkapacitet på över 40 miljoner sensorelement per år och kan därmed hantera de initiala lanseringsvolymerna av JIRS30. Läs gärna mer om produktionsflödet och Pilotlinan på: https://www.jondetech.se/nyheter/oevriga-nyheter/

 

 

- Att få Pilotlinan på plats så snabbt i en miljö präglad av covid, kraftiga störningar i leveranskedjan av komponenter och inte minst kriget i Ukraina har krävt extra ordinära insatser av alla inblandade parter. Nu är den i gång och vi räknar med att de första panelerna ska kunna färdigställas under tredje kvartalet, säger Leif Borg, COO JonDeTech.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Leif Borg, COO JonDeTech, tel: +46 73 810 93 10, mail: leif.borg@jondetech.com

Om JonDeTech

JonDeTech är en leverantör av sensorteknologi. Bolaget marknadsför en portfölj av IR-sensorelement baserade på egenutvecklad nanoteknologi samt på kisel-MEMS. Nanoelementen är extremt tunna, byggda i flexibel plast och kan tillverkas i höga volymer till en låg kostnad vilket öppnar för en mångfald av applikationer, till exempel temperatur- och värmeflödesmätningar, närvarodetektion och gasdetektion. Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Redeye är bolagets Certified Adviser, 08-121 576 90, certifiedadviser@redeye.se, https://www.redeye.se. Läs mer på: www.jondetech.se eller se hur IR-sensorn fungerar på: https://www.youtube.com/watch?v=mORloeCxbPE&t=122s.

pilotlinan-for-nanosensorelementet-jirs30-ar-besiktigad-och--96784

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via e-post.